Start van hoofdcontent
nl

'Stadionverbod Sylvie overdreven'

30 mei 2010, 15.52 uur · Aangepast 30 mei 2010, 18.50 uur

"Het 'voorpaginanieuws' dat de KNVB zou overwegen Sylvie van der Vaart een stadionverbod op te leggen, omdat zij een oranje jurkje van een biermerk zou dragen dat conflicteert met de belangen van KNVB-sponsor Heineken, is schromelijk overdreven."

Dit laat de KNVB op haar site weten in reactie op het artikel van De Telegraaf waarin wordt gesuggereerd dat de KNVB Sylvie van der Vaart, vrouw van Oranjespeler en reserveaanvoerder Rafael van der Vaart, een stadionverbod zou willen opleggen.

De Telegraaf meldde gisteren dat Sylvie het uithangbord is van het oranje voetbaljurkje van bierbrouwer Bavaria. Omdat de voetbalbond een sponsorcontract met Heineken heeft, zou de KNVB het ongepast vinden als Sylvie namens Bavaria in haar oranje jurk publiciteit genereert tijdens een KNVB-wedstrijd. "Mocht zij toch de oefeninterlands in Rotterdam en Amsterdam in haar oranjejurk bezoeken, dan wil de KNVB haar de toegang tot het stadion verbieden", aldus De Telegraaf.

De KNVB zegt verbaasd te zijn over het bericht. De bond heeft navraag gedaan met betrekking tot de verschillende sponsorovereenkomsten en de betrokkenheid van spelersvrouwen. Van een stadionverbod is natuurlijk geen sprake, meldt de KNVB op haar site.