Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewonde bij overval, daders op de vlucht

2 juni 2010, 13.57 uur · Aangepast 3 juni 2010, 18.15 uur

Bij een woningoverval in de Louvrelaan in de wijk Oostoever in Nieuw-West is vanochtend een vrouw gewond geraakt. De drie daders zijn nog voortvluchtig.

Drie overvallers vielen het huis van een nietsvermoedende echtpaar binnen en verwondden haar met een mes.

Rond kwart over tien vanochtend belden drie mannen aan en drongen het huis binnen. Ze dwongen de vrouw des huizes op de grond te gaan liggen. Toen ze hoorden dat er nog iemand in het huis was, schrokken ze en vluchtten zonder buit, richting de Sloterplas. De bewoonster raakte wel gewond aan haar hand. Ze kon ter plaatse behandeld worden.

De politie zocht na de overval met veel personeel en een helikopter naar de drie daders, maar vooralsnog zijn ze niet gepakt. 

Het is de zoveelste overval op een woning dit jaar. De politie adviseert om niet de deur helemaal open te doen als er onbekenden aanbellen, maar een kierstandhouder op de deur te monteren. Ook adviseert zij eerst te vragen wat iemand komt doen en of hij/zij zich kan legitimeren.


Uiteraard betekent dat niet dat het overvallen echtpaar iets te verwijten valt. Zij hadden zelfs een alarmsysteem in huis, maar ook dat was blijkbaar niet voldoende.