Stad

NL
V

Singles dromen van Cohen en Halsema

2 juni 2010, 14.09 uur · Aangepast 2 juni 2010, 14.26 uur

Vrouwelijke singles daten het liefste met Job Cohen. Op plaats twee en drie volgen Mark Rutte en Alexander Pechtold. Mannelijke singles vragen het liefste politica Femke Halsema voor een afspraakje.

Dat blijkt uit het verkiezingsonderzoek van datingsite Lexa.nl, uitgevoerd onder 1600 singles in de leeftijd van 25 - 45 jaar.

De top drie bestaat verder uit Marianne Thieme en Mei Li Vos (PvdA). Het belangrijkste politieke onderwerp dat vrouwelijke singles met de voor hen aantrekkelijke Cohen tijdens het daten willen bespreken is...de zorg. De mannen daarentegen zijn benieuwd naar de bezuinigingsplannen van hun date.

'IJzeren' Rita ( Verdonk) en 'nepblonde' Geert Wilders zijn het minst populair.

Datingdeskundige Rhijja Jansen van Lexa.nl reageert: ''We vinden het belangrijker dat onze nieuwe partner er goed uitziet, fijn is om mee te praten en lachen en dat we er 'de klik' mee hebben, dan dat we op dezelfde partij stemmen. Sowieso komt pas veel later de politieke voorkeur aan het licht en als deze ver uit elkaar ligt, is deze afknapper vaak niet groot genoeg om de relatie te verbreken. Dat komt doordat veel Nederlanders niet extreem politiek geëngageerd zijn. De kans is bovendien klein dat je bijvoorbeeld als Partij voor de Dieren-stemmer met een PVV'er op date gaat. En als dit uiteindelijk wél een keer gebeurt, is het ook wel interessant om achter de beweegredenen van de ander te komen.''