Hoofdrol voor Luis Suarez op het WK

17 juni 2010, 09.47 uur · Aangepast 18 juni 2010, 18.16 uur

Luis Suarez had gisteravond met een uitgelokte penalty en een assist een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van Uruguay op Zuid-Afrika.

In de tweede helft was de spits nadrukkelijk aanwezig en op zoek naar een penalty. Die kreeg hij uiteindelijk in de tachtigste minuut. De Zuid-Afrikaanse doelman Itumeleng Khune kreeg voor zijn overtreding op de topscorer van de eredivisie de rode kaart. De penalty werd binnengeschoten door Diego Forlan en hij zorgde  ervoor dat Uruguay op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam.

De spits van Atletico Madrid had in de eerste helft Uruguay op voorsprong gezet met een afstandschot, die via de rug van aanvoerder Aaron Mokoena (ex-Ajax) in het Zuid-Afrikaanse doel plofte. In de extra tijd tikte Alvaro Pereira na een assist van Suarez de 3-0 binnen.

Met slechts een punt in groep A kan alleen een wonder Zuid-Afrika nog naar de achtste finales brengen. Voor Uruguay lonkt met vier punten nadrukkelijk een plaats bij de laatste zestien.