Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie: Lokjoden? Dat zijn woorden Marcouch!

18 juni 2010, 19.44 uur · Aangepast 20 juni 2010, 20.56 uur

In tegenstelling tot wat het AD vrijdag schreef, heeft de politie helemaal niet aangegeven positief te staan tegenover lokjoden.

Ahmed Marcouch pleitte gisteren tijdens een uitzending van BNR Nieuwsradio voor het inzetten van zogenoemde lokjoden om geweld tegen joden aan te pakken. Het AD schreef daarop vrijdagochtend dat de Amsterdamse politie positief stond tegen dat plan. Een bericht dat werd overgenomen door onder andere AT5.

De politie laat AT5 echter weten dat het verkeerd is begrepen. "Inhoudelijk onthouden wij ons van commentaar op de ideeën die de heer Marcouch heeft geuit en hebben wij dus zeker niet gemeld dat wij positief zijn over het idee", aldus een woordvoerder, die bovendien aangeeft het woord 'lokjoden' een ongelukkig gekozen term te vinden.

"Ongeacht welke groep wordt gediscrimineerd of bedreigd, treden wij op. Natuurlijk moet de inzet van mensen en middelen wel binnen wettelijke kaders passen, die wij afstemmen met het Openbaar Ministerie." De woordvoerder benadrukt  verder dat de politie nauwe banden onderhoudt met de Joodse gemeenschap in de regio.