Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Heineken wacht met ontruiming cafés'

30 juni 2010, 14.43 uur · Aangepast 30 juni 2010, 16.00 uur

Bierbrouwer Heineken maakt geen haast met alle procedures tegen Sjoerd Kooistra. Ook gaat Heineken niet meteen over tot ontruiming van de vier Amsterdamse cafés van de horecamagnaat.

De rechtbank bepaalde dinsdag dat het bedrijf van Kooistra, Plassania Beheer, vier horecagelegenheden in de stad moet ontruimen. Het gaat om de Heineken Hoek, Soho, de Three Sisters en een vierde café. De vennootschap huurt de panden van Heineken en heeft inmiddels een achterstand in de betaling van de huur van bijna 464.000 euro. Heineken zal echter niet meteen overgaan tot ontruiming van deze cafés.

''We willen binnenkort praten over hoe nu verder,'' zegt een woordvoerder van Heineken in Het Parool. Vooralsnog is niet duidelijk wie de nieuwe gesprekspartner van Heineken is, al lijkt Kooistra zijn bezittingen te hebben overgedragen aan zijn levenspartner Dick Loorbach. Plassania kan de ontruiming van de zaken voorkomen door het geld alsnog binnen twee weken te betalen.

De politie heeft woensdagochtend bevestigd dat Kooistra zelfmoord heeft gepleegd. Dit blijkt uit onderzoek en sectie op het lichaam van Kooistra. In zijn woning in Ubbergen zijn afscheidsbrieven aangetroffen.