Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kunstwerk op Prinsengracht moet weg

16 juli 2010, 11.29 uur · Aangepast 18 juli 2010, 13.15 uur

De muurschildering van de populaire kunstenaarsgroep The London Police op de zijmuur van de Prinsengracht nummer 70 moet van de gemeente verwijderd worden.

Volgens het bureau Monumenten en Archeologie is de muurschildering een 'ernstige ontsiering' van het straatbeeld. De welstandscommissie zou dezelfde mening hebben.

Dit terwijl de bewoners van het pand The London Police hadden ingehuurd om de boel juist wat op te vrolijken. Voordat de versiering er kwam werd hoek waarop het pand staat door de buurt namelijk enkel als dumpplaats voor afval gebruikt. Ook lag er overal hondenpoep. De zijmuur werd keer op keer met lelijke graffiti beklad. Sinds de muurschildering er is, ziet het er volgens velen een stuk beter uit. Zo gaan toeristen er mee op de foto en liet  wethouder Erik Koldenhof een miniatuurtuintje aanleggen, waardoor het gebied nu in een vredig stukje binnenstad is veranderd.

De gemeente laat de huiseigenaren in een brief weten dat ze graag in overleg wil treden om tot 'de noodzakelijke aanpassingen van de gevel te komen'.