Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Jol over PAOK: 'Thuis moeten we het doen.'

16 juli 2010, 15.46 uur · Aangepast 19 juli 2010, 10.32 uur

Ajax speelt in de derde ronde van de kwalificatie voor de Champions League tegen PAOK Saloniki. Trainer Martin Jol denkt dat Ajax thuis het verschil moet maken.

In Griekenland zou er volgens Jol wel eens veel druk op de ketel kunnen staan. "In Griekenland is het altijd hectisch met die fanatieke supporters. Ik herinner me van een aantal jaren geleden toen AZ er daar speelde, dat er zelfs brand uitbrak op de tribune. Ze noemen het ook wel de hel van Thessaloniki. We zullen zien. Juist daarom is het belangrijk om thuis een goed resultaat neer te zetten. Zodat je niet afhankelijk bent in die hectische omstandigheden. Daarom hoop ik dat veel Ajax-supporters ons in eigen huis komen steunen", aldus Jol op de website van Ajax.

Jol vindt feit dat PAOK net een nieuwe trainer heeft niet belangrijk. "Het gaat om de ploeg en die kennen we. Ze hebben een aantal Zuid-Amerikanen. Dat zijn meestal goede voetballers. Ze hebben ook nog wat jongens van Griekenland onder 21 bij de club, maar die zitten zelfs niet in de selectie. Dat geeft de kracht van Paok wel aan."

Ajax begint met een thuiswedstrijd op 27 of 28 juli. De return is op 3 of 4 augustus.