Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE: 'Martin Jol is akkoord met Fulham'

17 juli 2010, 14.02 uur · Aangepast 19 juli 2010, 17.47 uur

Martin Jol verlaat Ajax en vertrekt naar het Engelse Fulham. Jol kwam vrijdagavond tot een akkoord met de club uit Londen, zo meldt de Mirror.

Eerder deze week werd al duidelijk dat Jol bovenaan op het verlanglijstje van Fulham stond. De Engelse club is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Roy Hodgson de verliezend finalist van de Europa League verliet voor Liverpool.

Jol zou zich volgens de Engelse krant volgende week al bij de selectie voegen, die dan op trainingskamp naar Zweden gaat. Opmerkelijk is dat Jol in Engeland minder zou gaan verdienen dan bij Ajax. Eigenaar Mohamed Al Fayed heeft hem een jaarsalaris van bijna 1,8 miljoen euro aangeboden, wat ruim één miljoen euro minder is dan Jol in Amsterdam verdient.

Zijn wens om terug te keren naar de Premier League is echter bijzonder groot. Jol leidde Tottenham Hotspur in het verleden al twee keer naar de vijfde plaats, maar slaagde er destijds niet in om de club ook naar de voorronde van de Champions League te brengen.

De 54-jarige oefenmeester, die tussendoor aan het roer stond bij Hamburger SV, zou ontevreden zijn bij Ajax, dat er financieel gezien niet goed voor staat. Jol baalt van het feit dat Dennis Rommedahl is vertrokken, terwijl ook Maarten Stekelenburg, Luis Suarez en Gregory van der Wiel de club lijken te verlaten.

Ajax heeft aan AT5 laten weten niets te weten van het eventuele vertrek van Martin Jol. Ajax bereidt zich op dit moment in Portugal voor op het nieuwe seizoen. Zondagavond speelt het team van Martin Jol een oefenwedstrijd tegen FC Porto. Ajax laat weten dat Jol bij die wedstrijd in ieder geval op de bank zit.