Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax zegt Jol versterkingen toe'

20 juli 2010, 09.58 uur · Aangepast 21 juli 2010, 20.24 uur

Het lijkt erop dat Martin Jol toch bij Ajax blijft. De trainer zou van de club enkele toezeggingen hebben gekregen voor komend seizoen.

Jol was maandag de hele dag in overleg in en rond de ArenA over zijn toekomst. De trainer staat nadrukkelijk in de belangstelling van het Engelse Fulham. Jol en Ajax lagen in de clinch over de samenstelling van de selectie. De trainer was niet blij dat Pantelic, Rommedahl en Kennedy vertrokken en dat hij wegens geldnood aanvankelijk geen vervangingen mocht aantrekken van Ajax. 

Algemeen directeur Rik van den Boog en financieel directeur Jeroen Slop zouden Jol nu hebben beloofd dat hij een nieuwe spits en een rechtsbuiten mag aantrekken.

Daniël de Ridder en Tom de Mul zijn in beeld zijn voor de rechtsbuitenpositie. Mochten spelers als Gregory van der Wiel, Maarten Stekelenburg en Luis Suarez vertrekken, dan mag Jol hier ook vervangingen voor zoeken.

Alleen de Raad van Commissarissen, onder leiding van Uri Coronel, kan nog roet in het eten gooien. Die moet toestemming geven voor de beloofde versterkingen.

Martin Jol is vanavond gewoon met Ajax richting Rijnsburg vertrokken, waar ze tegen de plaatselijke Rijnsburgse Boys zullen aantreden.