Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers in hongerstaking tegen Key

21 juli 2010, 10.44 uur · Aangepast 10 augustus 2010, 16.13 uur

Twee ondernemers aan de Mauritskade zijn in hongerstaking gegaan in de hoop een oplossing te forceren in hun conflict met De Key.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag. Het gaat om de restaurant-eigenaar Varinder Singh en om juwelier Marc van der Linden. De twee liggen al maanden in de clinch met de woningcorporatie over de renovatie en oplevering van hun winkelpanden.

De renovatie van hun panden is volgens de twee dramatisch verlopen. Plafonds zijn te laag, aansluitingen voor water en elektra ontbreken, de ruimtes zijn kleiner geworden en sommige zijn niet meer af te sluiten. Singh wacht daardoor al een half jaar om weer open te kunnen gaan. De huur is na de renovatie ook nog eens flink verhoogd.

Hun klachten zouden geen gehoor vinden bij De Key. Volgens de mannen worden ze steevast doorverwezen naar de rechter. Met de hongerstaking hopen ze nu alsnog een oplossing te forceren. De Key laat De Telegraaf weten dat een deskundige moet bemiddelen in het conflict. "We willen in gesprek."

MKB-Nederland en MKB-Amsterdam laten in een persbericht weten geschrokken te zijn van de hongerstaking. MKB-Nederland pleit er voor de huurwet zodanig aan te passen dat dit soort schrijnende situaties niet meer voor kunnen komen.