Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer explosie in slaap gehouden

26 juli 2010, 12.49 uur · Aangepast 27 juli 2010, 17.16 uur

De man die zondag door een gasexplosie zijn flatwoning aan de Viermasterstraat in Noord werd uitgeblazen, wordt kunstmatig in slaap gehouden.

Dat meldt de politie AT5. De man ligt in het Brandwondencentrum in Beverwijk. Zijn toestand is zeer kritiek. Zijn lichaam is grotendeels verbrand, hij heeft een gebroken nek en andere botbreuken. De politie houdt er rekening mee dat er opzet in het spel is. Een van de scenario's is dat de man zelfmoord heeft willen plegen.

Naast de vermoedelijke bewoner raakten nog vijf mensen gewond. Een persoon schrok zo van de explosie dat hij hartproblemen kreeg, de anderen werden getroffen door glasscherven. Ze konden ter plekke worden behandeld.

De omliggende woningen in de flat moesten het na de explosie zonder gas en licht doen. Ook liepen sommige huizen glasschade op. In acht woningen worden de voorzieningen gerepareerd en tot die tijd kunnen de bewoners nog niet hun huis in.

De ravage na de ontploffing zondag was enorm. De voor- en achtergevel van de woning op de eerste etage van het flatgebouw werden door de kracht van de knal eruit geblazen. 

Bekijk hier beelden van vlak na de explosie.