112

UPDATE: Hooligans slopen Irish pub

29 juli 2010, 11.33 uur · Aangepast 30 juli 2010, 16.14 uur

Een groep van 50 tot 60 mannen heeft woensdagavond een Irish pub aan het Max Euweplein bestormd. volgens getuigen gooiden ze van alles naar de pub waarbij ruiten en stoelen sneuvelden.

De politie meldt dat het ging om een groep Ajax-hooligans. Ze zochten de confrontatie met supporters van het Zweedse IFK Göteborg die in de pub zaten. De Zweden waren in de stad in verband met de wedstrijd in de voorronde van de Europa League van Göteborg tegen AZ van donderdagavond.

De eigenaar van de pub meldt AT5 dat de Zweedse supporters binnen zaten toen een groep van 50 tot 60 mannen rond 20.45 uur vanuit het Vondelpark de pub bestormden. De mannen gooiden van alles naar de Ierse kroeg waarbij ruiten en stoelen sneuvelden. Ook dreigden ze naar binnen te gaan. De Göteborg-fans voelden zich volgens de eigenaar dusdanig bedreigd dat ze naar de keuken op de eerste verdieping wilden om messen te pakken.

Het hele incident duurde maar een paar minuten, waarna de groep ervandoor ging. De eigenaar kon niet bevestigen of het om een groep Ajax-hooligans ging. Wel verklaarde hij dat er door Holland Casino, dat tegenover de pub zit, camerabeelden zijn gemaakt van de vechtpartij.

De politie meldt dat er drie mensen lichtgewond zijn geraakt. Volgens de eigenaar is een meisje in ieder geval met een snee in haar hoofd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.