Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slachtoffer hotelspringer heeft dwarslaesie

4 augustus 2010, 14.14 uur · Aangepast 6 augustus 2010, 10.04 uur

De 19-jarige Braziliaan Alejandro, slachtoffer van de 'hotelspringer', heeft een dwarslaesie opgelopen en zit voor de rest van zijn leven in een rolstoel.

Dat meldt Het Parool. Alejandro liep de dwarslaesie begin juli op, toen hij werd geraakt door een Australische man die van drie hoog uit een hotelraam naar beneden sprong.

De Australiër voelde zich volgens zijn advocaat Peter Plasman wazig nadat hij en zijn vrienden een jointje hadden gerookt, spacecake hadden gegeten en nep-xtc hadden gekocht. Na wat door de stad gedoold te hebben keerden ze terug naar hun hotel in de Kerkstraat, waar de Australiër in de badkamer een stem in zijn hoofd zou hebben gehoord. De stem gaf hem opdracht uit het raam te springen.

Na de sprong kwam de Australiër boven op de Braziliaan terecht. Terwijl die op straat lag, liep de springer weg. Even later werd hij opgepakt. Zoals het er nu naar uitziet zit hij nog tot zeker 17 oktober vast. Justitie beschuldigt hem onder andere van zware mishandeling en het 'opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel'. De Australier is wel in hoger beroep gegaan tegen zijn gevangenhouding.

"Het wrange is dat hij mogelijk aan de dood is ontsnapt doordat hij op die jongen terecht is gekomen. Hij vindt het verschrikkelijk. Hij kwam als toerist en zit nu in de cel, en het slachtoffer in een rolstoel", zegt Plasman in Het Parool.