Start van hoofdcontent

Stad

nl

Negers

20 augustus 2010, 15.30 uur · Aangepast 20 augustus 2010, 16.06 uur

Gisteren in het Parool: "De kids moeten weer op tijd hun bed uit." Dat klopt toch niet? Er moet staan: "De PUBERS moeten weer op tijd hun bed uit."

Gisteren in Het Parool: "De kids moeten weer op tijd hun bed uit." Dat klopt toch niet? Er moet staan: "De PUBERS moeten weer op tijd hun bed uit." De kinderen, die gaan vanzelf hun bed uit, geloof mij, elke dag vroeger dan je lief is. Een sure sign dat ze aan het puberen zijn geslagen, is dat ze opeens met een emmer water niet wakker te krijgen zijn. Het tweede teken trouwens - voor jongens, tenminste - is als ze opeens elke dag vanzelf onder de douche gaan. Onee, dat was het teken van als ze voor het eerst verkering hadden.

Kinderen zeggen ipv pubers, kss. Dat doet me aan het volgende denken. Ik was op dat feestje, daar was een meisje van een jaar of 26 (iedereen die er toedoet is tegenwoordig 26, hebben jullie gemerkt?), zegt ze tegen mij: "Ik was net in New York, ik ben dol op die stad. Ik houd van de levendigheid, de aardige mensen, winkelen, uitgaan." "En de schietende negers" zei ik toen. Mens! Zeg toch hoe het echt is: "Ik was net in MANHATTAN" En eigenlijk zelfs "in LOWER Manhattan". Niet in New York! Je bent niet lekker in de fokking BRONX gaan wandelen of in Harlem, of in Bed-Sty, dat weet ik 98% zeker. Anders stond je hier niet voor me te glimlachen, met je truttenkop.

Ze werd boos yo. "Je zei 'neger'! Dat mag niet". Nou dat klopt, dat mag je namelijk niet zeggen als je blank bent. "Neger" mag je pas gebruiken als je pikzwart bent. Dat luistert heel nauw. Een klein tintje te licht, of van het verkeerde werelddeel en BÊM! de negercensuur. Keihard is dat.

Maar ik heb ontheffing: de Amerikaanse komiek Hughley zei ooit tegen mij: "Wat zeuren jullie blanken toch altijd over dat jullie geen neger mogen zeggen? Laten we dan maar ruilen: ik mag van jullie over de wereld heersen en jullie mogen van mij neger en bitch zeggen."(dat was in het pre-obama tijdperk) "Deal!" zei ik meteen. Hughley for president, daar teken ik namelijk voor, een man met humor, wat wil je meer.

Maar als je bekijkt wie hier het beste af is, dan heb ik gewonnen, das duidelijk. Hij MAG van mij over de wereld heersen...en ondertussen mag ik lekker neger zeggen.