Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Sail alles wat we ervan hadden verwacht'

23 augustus 2010, 11.12 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.47 uur

Directeur Daan Meijer van Sail Amsterdam is erg tevreden over hoe het scheepvaartevenement de afgelopen dagen is verlopen.

Directeur Daan Meijer van Sail Amsterdam is erg tevreden over hoe het scheepvaartevenement de afgelopen dagen is verlopen. ,,Ik denk dat we kunnen terugkijken op een evenement dat alles heeft gebracht wat we ervan hadden verwacht'', zei hij maandagochtend.

Tijdens Sail waren er geen noemenswaardige incidenten. Tijdens de Sail-In Parade donderdag voer een binnenvaartschip over een bootje en tijdens een zeilwedstrijd vrijdag sloeg een skûtsje om, maar daarbij zijn geen mensen gewond geraakt. Meijer: ,,Dan tel ik mijn zegeningen.''

Sail trok dit jaar 1,5 miljoen bezoekers, minder tijdens de vorige editie, vijf jaar geleden. Die duurde overigens wel een dag langer. Volgens Meijer is zijn belangrijkste doel echter niet om zoveel mogelijk publiek te trekken. ,,Ik heb niet het ultieme streven om het evenement elke keer groter te laten worden. We gaan voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit.''

De schepen die de afgelopen dagen voor Sail in Amsterdam lagen, vertrekken maandag weer. In tegenstelling tot de Sail-In Parade op donderdag varen de schepen niet in een aaneengesloten colonne. Ze vertrekken op eigen gelegenheid. De meeste boten verlaten vanaf tien uur via het Noordzeekanaal Amsterdam. Het duurt tot in de middag voordat ze allemaal weg zijn. Vanaf de Sixhaven in Amsterdam en in IJmuiden ontvangen ze nog een officieel saluut.

Ook de Oranjes genoten van SAIl