112

Topcrimineel Dino Soerel opgepakt

28 augustus 2010, 00.27 uur · Aangepast 22 november 2011, 12.55 uur

Whatsapp

Een arrestatieteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdagavond in een woning aan de Rozengracht de topcrimineel Dino Soerel gearresteerd.

Dat heeft zijn advocaat Bénédicte Ficq aan AT5 bevestigd. In totaal zijn drie mensen gearresteerd waarvan één in het huis en één op straat. Het Openbaar Ministerie heeft niet bekend gemaakt wie de andere twee zijn. Voorafgaand aan de arrestatie heeft de politie een radiografisch bestuurd vliegtuigje rond het het bewuste pand laten vliegen om te zien wie er in de woning aanwezig waren.

Soerel was een van de meestgezochte criminelen van Nederland. Hij stond  op de Nederlandse 'most wanted' lijst van voortvluchtige zware criminelen. In december 2008 loofde de politie al een beloning uit voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding.

Soerel, die een goede vriend van Willem Holleeder zou zijn, werd gezocht voor betrokkenheid bij handel in verdovende middelen en het mogelijk opdracht geven tot liquidaties. Op de op een na laatste dag van het afgelopen jaar werd hij voor onder meer drugshandel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Ook is hij een van de hoofdverdachten in het liquidatieproces rond Holleeder.

Soerel wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, onder andere van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl.

Zaterdag om 12.00 uur geeft het KLPD een persconferentie over de aanhouding.

Meer beelden van de arrestatie hier, hier, hier en hier bij Gespot.

In het filmpje: beelden van de arrestatie van Soerel.

Kijk hier op Gespot voor een filmpje van het arrestatieteam op het dak van het huis.

Whatsapp