Start van hoofdcontent

Stad

nl

VVD opent aanval op Meid van Halal

7 september 2010, 19.29 uur · Aangepast 8 september 2010, 13.12 uur

VVD-fractievoorzitter Robert Flos gaat woensdag in de gemeenteraad vragen stellen over het werk van Jihad Alariachi.

Zij kreeg bekendheid als een van de Meiden van Halal, maar werkt nu als coördinator interculturele communicatie bij de gemeente. Op internet is flinke commotie ontstaan over een reactie van haar op het onderwerp juffenverjaardag. Een vader van Turkse afkomst reageert op de website ouders.nl afwijzend op de mail van een organiserend ouder en wenst begrip voor het feit dat hij geen verjaardagen viert. Drieenhalf jaar na dato schrijft Alariachi een uitgebreide mail, waarin ze zich met de kwestie bemoeit.

Flos wil nu weten wat het doel is van de functie coordinator interculturele communicatie bij het Amsterdams Bureau voor communicatie. Ook merkt hij op dat Jihad Alarriachi voordat zij werd aangenomen als coordinator, te zien was als een van de Meiden van de Halal. In die functie, schrijft Flos, was zij nauwelijks een bruggenbouwer te noemen. Tenslotte wil Flos van het college weten of het verstandig is om als privé-persoon te reageren op internet-discussies en daarbij te vermelden dat zij in dienst is van de gemeente Amsterdam.

Alariachi wil verder niet reageren op de zaak. Wel benadrukt ze in een gesprek met AT5 dat ze de mail als privé-persoon heeft geschreven.