Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Stadsdeel Centrum houdt duurste feestjes

25 september 2010, 19.39 uur · Aangepast 27 september 2010, 23.12 uur

Champagne, recepties en honderden gasten die drinken op kosten van de gemeenschap. Sommige stadsdelen pakken ondanks de crisis flink uit met feestjes voor vertrekkende bestuurders.

Dat blijkt uit cijfers die AT5 in handen kreeg na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Stadsdeel Centrum spant de kroon met drie dure feesten. Op drie staat de borrel voor Wil Codrington toen zij vertrok in 2009; kosten ruim tienduizend euro. Tweede is de fuif voor Annelize van der Stoel die in 2007 vertrok met een feestje van 13.000 euro.

Ver bovenaan prijkt de manifestatie die Els Iping aangeboden kreeg. De stadsdeelvoorzitter werd dit jaar royaal uitgezwaaid met een feest van 22.362 euro. Buitensporig, zegt de nieuwe stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren.

Ter vergelijking: een wethouder van de Centrale Stad mag 11250 euro besteden tijdens zijn of haar afscheid. Ook in de stadsdelen moet daar regelgeving voor komen, vindt Van Pinxteren.

Een ander opvallend afscheidsfeest was er in Geuzenveld; kosten ruim 15.000 euro, maar dat was voor het hele Dagelijks Bestuur. Overigens kan het ook sober; in stadsdeel Noord kostten de feestjes gemiddeld nog geen 3.000 euro.