Whatsapp

Ajax

Scheidsrechter Nolting weer mishandeld

28 september 2010, 10.11 uur · Aangepast 1 oktober 2010, 15.21 uur

Scheidsrechter John Nolting is voor de tweede keer in twee jaar mishandeld op een Amsterdams voetbalveld. Hij werd door een speler van VVA/Spartaan afgelopen weekend zo hard in zijn kruis geschopt dat hij voor controle naar het ziekenhuis moest.

"Ik heb lopen janken van de pijn en ben zelfs voor controle naar het ziekenhuis geweest", zegt de onfortuinlijke scheidsrechter dinsdag in De Telegraaf. "Het enige wat ik dacht was, 'moeten ze mij weer hebben'".

Het voorval gebeurde zondag na de wedstrijd in de derde klasse tussen VVA/Spartaan en Geinburgia. De vlam sloeg in de pan nadat Nolting de wedstrijd in de ogen van de spelers van de thuisploeg te vroeg had beëindigd. Nadat de scheidsrechter bij een 0-1 stand voor het eindsignaal floot, stormden de spelers van VVA/Spartaan op hem af, omdat zij dachten dat er nog vijf minuten te spelen waren.

Volgens Nolting klopte de tijd die op het scorebord stond (85 minuten) echter niet en had hij al zeker vier minuten bovenop de 90 minuten bijgetrokken. Voorzitter De Graaf van VVA/Spartaan heeft de zaak uitgezocht en er schijnt iemand tijdens de wedstrijd op de knop van de veldklok te hebben gedrukt, waardoor deze enkele minuten heeft stilgestaan.

Zowel de club als Nolting hebben inmiddels aangifte gedaan. Voorzitter De Graaf betreurt het voorval ten zeerste en heeft bekend gemaakt de betreffende speler direct geroyeerd te hebben. John Nolting laat weten dat hij ondanks alles, niet overweegt om te stoppen.

Het is niet de eerste keer dat Nolting mishandeld is op het voetbalveld. Twee jaar geleden gaf de assistent-trainer van Sporting Maroc de scheidsrechter een kopstoot met als gevolg een gebroken neus en een hersenschudding. Nolting verweet de KNVB een gebrek aan begeleiding in de maanden na de mishandeling. De scheidsrechter werd later geschorst door KNVB, nadat hij zich negatief had uitgelaten over de bond bij het AT5 Nieuws. Hierop besloot hij te stoppen met fluiten, maar pikte de draad toch weer op.

Whatsapp