Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Revanche voor Ajax tegen Milan: 1-1

29 september 2010, 00.45 uur · Aangepast 3 oktober 2010, 14.33 uur

Ajax heeft dinsdagavond voor eigen publiek in de Champions League gelijkgespeeld tegen AC Milan (1-1).

De koploper van de eredivisie revancheerde zich met een fris optreden voor de wanvertoning van twee weken geleden bij Real Madrid.

Mounir El Hamdaoui schoot Ajax na 23 minuten op voorsprong. Hij profiteerde van een prachtige actie van Luis Suarez, die de bal door de benen van de ervaren Alessandro Nesta speelde. AC Milan sloeg toe op het moment dat de thuisclub na het uitvallen van Vurnon Anita even met tien man speelde. Zlatan Ibrahimovic scoorde in de 37e minuut tegen zijn oude club (1-1).

Trainer Martin Jol had liever gezien dat zijn formatie de topclub uit Italië had verslagen. "Maar hier moeten we wel tevreden mee zijn", zei hij. "In de eerste helft liep het zoals we vooraf alleen maar konden hopen", aldus Jol. "Je kan wel zeggen dat je revanche wil. Maar je moet het ook wel even doen. Ik vond dat we het heel goed deden. Het was jammer dat Anita er geblesseerd uit moest. AC Milan maakte gelijk op het moment dat wij met tien man stonden. Dat is zuur."

Jol: "In de tweede helft hebben we ze het niet meer zo moeilijk kunnen maken. Gelukkig voorkomt Maarten Stekelenburg in de slotfase nog dat we verliezen. Het wordt nu moeilijker om bij de eerste twee te eindigen. Maar in de komende duels met Auxerre kunnen we toch weer goede zaken doen. Die wedstrijden worden cruciaal. Dan zien we daarna wel wat er nog mogelijk is."