Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontslag voor aannemer Utrechtsestraat

6 oktober 2010, 21.28 uur · Aangepast 8 oktober 2010, 10.49 uur

Opnieuw is er een hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond de werkzaamheden in de Utrechtsestraat. Uit een brief van de gemeente aan bewoners en ondernemers van de straat blijkt nu dat de aannemer per direct ontslagen is.

De gemeente heeft het contract met de aannemer per direct ontbonden "als gevolg van het niet nakomen van contractuele afspraken en de onvoltooide staat waarin de straat zich bevindt".

De gemeente maakt verder bekend dat resterende werkzaamheden aan de straat zullen worden afgemaakt. Ook worden de brugleuningen in orde gemaakt. Daarvoor is nog twee à drie weken nodig.

Fase 2 en 3 (brug Keizersgracht en straatdeel tot aan de Prinsengracht en brug Prinsengracht en straatdeel tot aan het Frederiksplein) worden voorlopig uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden zullen worden vervolgd. "Vast staat in ieder geval dat er geen grote werkzaamheden plaats vinden tijdens de voor de ondernemers zo belangrijke decembermaand", aldus de gemeente.

Na controle van de gemeente bleek vorige week dat het brugdek van de Herengrachtbrug meer dan 6 centimeter dunner was dan voorgeschreven. De aannemer ontkent dit. Eerder was er al een langlopend conflict tussen de aannemer en de gemeente. De rechter bepaalde toen dat de aannemer het werk gewoon mocht afmaken.