Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oproep aan alle juweliers voor tipgeld

11 oktober 2010, 13.47 uur · Aangepast 27 november 2012, 17.08 uur

Voormalig juwelier Jaap Ligtenberg roept alle juweliers in Nederland op bij te dragen aan de beloning voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de overvallers die juwelier Fred Hund doodschoten.

Dat zegt Ligtenberg tegen AT5. Zelf loofde de voormalig juwelier al een beloning van 5000 euro uit voor informatie die leidt tot de aanhouding van de twee overvallers. "Maar we moeten gezamenlijk een vuist maken tegen dit soort tuig. Dit kan elke juwelier overkomen. Nederland heeft 3000 juweliers. Als die allemaal 100 euro bijdragen..."

Ligtenberg heeft zelf ook de nodige ervaring met overvallen. Zijn toenmalige juwelierszaak aan de P.C. Hooftstraat werd in 2006 twee keer overvallen. De gewapende overvallen waren voor hem aanleiding om zijn winkel te verkopen en naar Monaco te verhuizen.

De 66-jarige juwelier Fred Hund werd donderdag in zijn zaak aan de Jan Evertsenstraat neergeschoten bij een overval. Hij overleed later die dag aan zijn verwondingen. De twee daders wisten op een scooter te ontkomen en zijn sindsdien voortvluchtig.