Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Oppositie Oost: oplossen crisis duurt te lang

25 oktober 2010, 20.27 uur · Aangepast 27 oktober 2010, 09.34 uur

Nog altijd is onduidelijk of de opgestapte PvdA-wethouders terugkeren in het bestuur van stadsdeel Oost na de miljoenenstrop rond muziekcentrum MuziQ.

De voltallige oppositie vindt dat Groenlinks en D66 moeten opschieten met het oplossen van de bestuurlijke crisis in Oost. Daarom stuurde zij maandag een brandbrief. De  crisis in het stadsdeel duurt nu al drie weken en een oplossing is nog steeds niet in zicht.

De crisis ontstond nadat de PvdA-bestuurders Elatik en Princen uit het bestuur stapten vanwege het debacle rond muziekcentrum Muziq. Maar de PvdA kreeg spijt van die actie en wilde terug in het bestuur.

Voormalige coalitiepartners D66 en GroenLinks namen die handreiking aan en zeiden snel met de PvdA te gaan praten om te kijken of er gelijmd kon worden. Maar een week na die toezegging is er nog steeds geen gesprek geweest, erkent ook de fractievoorzitter van collegepartij GroenLinks.

Een tweede brandbrief ging vandaag de deur uit bij de oppositie, daarin gaat het over het tegenhouden van een artikel in de stadsdeelkrant door de PvdA, GroenLinks en D66 over de gebeurtenissen.