Start van hoofdcontent

Stad

nl

Update: 34 arrestaties tijdens demonstratie

30 oktober 2010, 16.22 uur · Aangepast 1 november 2010, 14.30 uur

De politie heeft zaterdag bij station Sloterdijk en de Generatorstraat 34 mensen aangehouden. De aangehouden mensen waren daar in verband met de pro-Wildersdemonstratie.

Ze werden gearresteerd voor openlijke geweldpleging (14) en het niet in bezit hebben van een geldig legitimatie (18). Een actievoerder werd aangehouden vanwege de wapenwet en een demonstrant werd opgepakt voor belediging. Onder de gearresteerde demonstranten zijn 5 Engelsen. De veertien mensen die opgepakt zijn voor openlijke geweldpleging zitten nog vast. De andere zestien mensen zijn heengezonden, met of zonder een dagvaarding.

Daarnaast werd een metrostel met enkele tientallen vermoedelijk Ajaxsupporters opgevangen op de metrohalte Isolatorweg. Om een confrontatie tegen te gaan met de demonstranten op de Generatorstraat werd deze groep tegengehouden en onder begeleiding van de Mobiele Eenheid teruggereden naar een ander metrostation. Deze groep wordt gecontroleerd op het in bezit hebben van een geldig legitimatiebewijs.

De demonstranten waren op weg naar de Generatorstraat voor een door de English Defence League (EDL) georganiseerde pro-Wildersdemonstratie. De actievoerders waren herkenbaar aan T-shirts en spandoeken. Ze namen de metro naar de locatie. Daar was verder vooral veel politie en pers aanwezig.