Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ronald de Boer wil trainer worden

3 november 2010, 09.43 uur · Aangepast 7 november 2010, 16.58 uur

Ronald de Boer is van plan in de voetsporen te treden van oud-ploeggenoten Frank Rijkaard, Danny Blind en Patrick Kluivert, De oud-Ajacied wil trainer worden.

"Ik ben nu analist, maar denk erover na om trainer te worden", zo zei De Boer in het radioprogramma Nu al wakker Nederland.Toen de presentator vroeg of hij zich zal opgeven voor de eerstvolgende KNVB-cursus antwoordde De Boer bevestigend. "Als die cursus er komt, dan ga ik dat zeker doen, ja. Ik wil in ieder geval het papiertje halen."

Ronald de Boer keerde vorige maand met zijn familie terug uit Qatar, waar hij jarenlang heeft gewoond en gewerkt. "Mijn dochters zijn achttien, vijftien en tien jaar oud. Die van achttien gaat in Amsterdam studeren, en ik wil dichter bij mijn kinderen zijn", zo zei hij toen.

Zijn tweelingbroer Frank heeft zijn trainersdiploma al. Voor beiden is Louis van Gaal de grote inspiratiebron. "Als ik trainer word dan neem ik, net als mijn broer, heel veel over van deze man. Van Gaal is een geweldige inspirator als trainer."