Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inhoudelijke behandeling zaak Erbas

8 november 2010, 08.52 uur · Aangepast 9 november 2010, 10.03 uur

De rechtbank in Amsterdam buigt zich maandag voor het eerst inhoudelijk over de zaak rond de moord op de Amsterdamse crèchehoudster Arzu Çakmakçi-Erbas.

De 42-jarige Nevzat K. wordt ervan verdacht de 32-jarige Arzu op 10 augustus 2009, voor de deur van haar kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam, met zeker twintig messteken te hebben gedood.

K. werd twee weken na de steekpartij aangehouden. Inmiddels is hij de enige overgebleven verdachte in de zaak. Tijdens eerdere pro-formazittingen heeft K. steeds betoogd onschuldig te zijn. In zijn land van herkomst Turkije werd hij al eens veroordeeld voor moord. Hij wist echter te vluchten uit een gevangenenkamp.

Enkele maanden na de moord arresteerde de politie ook een 31-jarige vrouw. Zij zou K. hebben aangezet tot het misdrijf omdat de crèchehoudster een affaire zou hebben gehad met haar man. De vrouw, die alle betrokkenheid ontkent, kwam al snel weer op vrije voeten.

Justitie heeft inmiddels alle onderzoeken afgerond. Ook is een visuele reconstructie gemaakt die tijdens de inhoudelijke behandeling zal worden getoond. De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak.