Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oud-topman Rochdale geen geld voor advocaat

29 november 2010, 12.59 uur · Aangepast 29 november 2010, 14.27 uur

Hubert Möllenkamp, de voor fraude vervolgde oud-topman van Rochdale zit dusdanig in de financiële problemen, dat hij geen geld heeft voor een advocaat.

Dat zegt Piet Huisman tegen De Telegraaf. Huisman was tot nu toe de raadsman van Möllenkamp. Op verzoek van de oud-topman is het proces tegen hem voor onbepaalde tijd uitgesteld. "De reden voor het uitstel is gelegen in enkele maatregelen die justitie heeft getroffen jegens mijn cliënt", aldus Huisman.

Justitie verdenkt Möllenkamp ervan dat hij in zijn tijd als topman van woningcorporatie Rochdale steekpenningen heeft aangenomen bij de aan- en verkoop van onroerend goed. Ook zou hij zichzelf onterecht pensioengeld en bonussen hebben toebedeeld.

In verband met het strafrechtelijk onderzoek zou beslag zijn gelegd op alle bankrekeningen en andere vermogensbestanddelen van de oud-topman.

Eerder dit jaar liet Möllenkamp aan EenVandaag nog weten liever vandaag dan morgen voor de rechter te willen staan. "Het liefst wil ik zo snel mogelijk een rechtszaak. Ik ben financieel en emotioneel kapot", zo zei hij toen.