Politiek

Freek Ossel is de slechtste wethouder

9 december 2010, 16.45 uur · Aangepast 9 december 2011, 12.30 uur

Freek Ossel is door de meer dan 40 prominente Amsterdammers van het AT5-onderzoek Macht in de Stopera verkozen tot slechtste wethouder van het jaar. Verslaggever Vincent van Rijn ging bij hem langs.

Ossel neemt daarmee het stokje over van Marijke Vos. Zij werd in 2006, 2007 en 2008 verkozen tot slechtste wethouder. Volgens de ondervraagden is Ossel twijfelend, onzichtbaar en heeft hij geen agenda. Hij kreeg geen rapportcijfer, maar zijn optreden over zijn geheel werd beoordeeld als voldoende.

"PvdA-man Ossel mocht blijven in het nieuwe stadsbestuur. Op de belangrijke dossiers Wonen en Armoede mag hij zich deze tweede termijn gaan bewijzen. Maar dat gaat nog niet van een leien dakje. Ossel mist volgens de geënquêteerden 'politiek gevoel' en lijkt geen overwicht te hebben op zijn ambtenaren. Met name de Dienst Wonen jaagt met dreigende brieven veel Amsterdammers de stuipen op het lijf. De 'regels-zijn-regels-mentaliteit' werd pas na stevig debat binnen het college teruggedraaid. Ossel leek de regie kwijt en moest worden teruggefloten."

"Iets soortgelijks gebeurde op het armoededossier. Tijdens een stevige politieke storm over de effectiviteit van het stedelijk beleid liet Ossel zich niet zien. Hij bleef onzichtbaar en kwam pas na weken met zijn visie op het beleid en de kritiek daarop. De PvdA-wethouder moet zich het komende jaar veel meer gaan laten zien, visie én lef tonen."

"Om positief af te sluiten: Freek Ossel laat de afgelopen weken zien zich echt hard te maken voor de minder kapitaalkrachtigen op de overspannen Amsterdamse woningmarkt. Nu nog dezelfde drive op zijn hele portefeuille!"

Zelf uw mening geven? Dat kan ook! Voor de publieksprijs willen van u weten wie u de beste wethouder vindt. Breng uw stem hier uit!