Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Klassieker Ajax-Feyenoord afgelast

19 december 2010, 10.01 uur · Aangepast 21 november 2011, 16.49 uur

De klassieker gaat zondag niet door; Ajax-Feyenoord is afgelast.

De wedstrijd zou om 12.30 uur beginnen, maar de KNVB kreeg een negatief advies van de gemeente en de politie vanwege het weer. Door de zware sneeuwval zouden er voor toeschouwers zeer onveilige situaties kunnen ontstaan op de wegen naar het stadion.

De KNVB heeft het duel nu vastgesteld op woensdag 19 januari om 20.00 uur. Gijs de Jong, manager competitiezaken, laat op de KNVB-site weten: "Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, voor alle partijen. Het is een overmachtsituatie. We hadden afgesproken vroeg in de ochtend de situatie te bekijken omdat de hoop bestond dat de wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Dat zou voor iedereen het beste zijn, ook in verband met de volle speeldagenkalender. Helaas is dat niet het geval. Dan moeten we reëel zijn en volgen we het advies van de lokale autoriteiten op. Gelukkig heeft de KNVB de wedstrijd direct opnieuw kunnen vaststellen."

Ook de uitzending van het programma Studio Ajax wordt verplaatst naar woensdag 19 januari en begint om ongeveer 22.00 uur.