Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Hauer speelt hoofdrol in film Heineken ontvoering

22 december 2010, 17.35 uur

Rutger Hauer neemt de hoofdrol op zich in de nieuwe film De Heineken Ontvoering.

Rutger Hauer neemt de hoofdrol op zich in de nieuwe film De Heineken Ontvoering. De acteur speelt biermagnaat Alfred Heineken, maakten A-Film en IDTV Film woensdag bekend.

Maarten Treurniet (Pleidooi, Zwarte Sneeuw, De Passievrucht en Lijn 32) doet de regie van de film, die eind volgend jaar in de bioscoop is te zien.

De Heineken Ontvoering gaat over de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. De biermagnaat werd in 1983 ontvoerd door vier mannen; Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Ze hielden hem drie weken lang gevangen. De film laat het spannende verhaal van de ontvoering en de jacht op de daders zien, maar biedt ook een kijkje in de psychologische machtsstrijd tussen Heineken en de dan nog jonge Holleeder.

De makers zien in Hauer de gedroomde acteur voor deze rol, lieten ze weten. De opnames voor de film beginnen half maart. Wie de overige rollen vervullen, is nog niet bekend.

IDTV Film produceert De Heineken Ontvoering. De VARA is coproducent en filmdistributeur A-Film brengt hem in de bioscoop.