Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Luis Suarez is toe aan iets nieuws

27 december 2010, 08.56 uur · Aangepast 3 januari 2011, 18.01 uur

Luis Saurez lijkt te zijn uitgekeken op de Nederlandse competitie.

In een interview met de krant El Pais geeft de aanvaller te kennen dat hij toe is aan een volgende stap. "Ik wil graag een verandering van omgeving. Ik wil beter worden, en dan bedoel ik niet alleen in economische opzicht. Ook in het voetbal wil ik beter worden. Ik wil leren van anderen en tonen wat ik in mijn mars heb. In de Nederlandse competitie is daar niet meer genoeg ruimte voor."

De aanvaller, die door een schorsing wegens het bijten van PSV'er Otman Bakkal de komende tijd sowieso niet kan tonen wat hij in zijn mars heeft, weet ook al waar hij beter tot zijn recht zou komen: Spanje. "Ik wil de stap wagen, en het is mijn droom om in Spanje te spelen. Maar ik weet dat ik al die zaken niet zelf in de hand heb."

Zei psychiater Bram Bakker eind november nog tegen AT5 dat Suarez volgens hem volledig overspannen is, voor de aanvaller zelf mag 2010 eeuwig duren. "Als het aan mij ligt dan komt er nooit een einde aan 2010. Het was een jaar om nooit te vergeten; het WK, de geboorte van mijn dochter en natuurlijk alle persoonlijke prijzen. Dat alles betekent veel voor me, zeker omdat ik pas 23 jaar ben."