Start van hoofdcontent

Stad

nl

"Bin Laden of Bush, als ze maar lief zijn"

30 december 2010, 14.48 uur · Aangepast 30 december 2010, 17.53 uur

Bobby Farrell, het donderdag overleden boegbeeld van discogroep Boney M. zat in 2005 in het AT5-programma De smaak van de Stad.

Daarin vertelt hij over zijn favoriete plek van Amsterdam: de Nieuwmarkt. Maar ook over zijn kijk op vriendschap. "Ik wil een vriend hebben om mee te praten. Of het nou George Bush is of Bin Laden. Als iemand lief is voor mij, ben ik lief voor hen."

Farrell is donderdagochtend in zijn hotelkamer in de Russische stad Sint Petersburg overleden, zo heeft zijn agent John Seine bekendgemaakt.

De doodsoorzaak is nog onbekend. Farrell, die in Nederland woonde, heeft woensdagavond nog opgetreden met zijn band en zou donderdag naar Italië afreizen.

Bobby Farrell (61) was zanger, danser en dj. Hij voegde zich in 1976 bij de Duitse groep Boney M. die verder bestond uit drie zangeressen. De band had hits als Sunny, Ma Baker, Rivers of Babylon en Hooray! Hooray! It’s a holi-holiday! De discogroep scoorde in Nederland vier nummer 1-hits en verkocht wereldwijd meer dan 150 miljoen platen.

Farrell was overigens zelf niet te horen op de platen van Boney M. De mannelijke zangstem was die van de producer van de groep Frank Farian.

Farrell viel op in de groep door zijn opmerkelijke dansstijl. Hij verliet de band in 1982 en keerde weer terug in 1985. In 1986 viel Boney M. uit elkaar om twee jaar later weer bij elkaar te komen. Toch viel in 1989 definitief het doek voor Boney M. Farrell trad sinds 1992 op met een eigen groep: Boney M. featuring Bobby Farrell. In 2006 trad hij twee keer op met De Toppers tijdens Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA.

Farrell begon twee jaar geleden met een nieuwe wereldtournee, maar bleef in Nederland wonen. Hij was getrouwd met een voormalig Joegoslavisch fotomodel. Met haar kreeg hij twee kinderen.

In 1994 werd hij door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf omdat hij zijn vrouw had overgoten met benzine en had gedreigd haar in brand te steken. Een vriendin van de vrouw wist dit op het nippertje te voorkomen. Farrell en zijn echtgenote hadden ruzie over de eigendomsrechten van de naam Boney M. Het stel scheidde later dat jaar.

Hoewel de discogroep succesvol was, hield Farrell weinig geld over aan zijn carrière. In 2005 maakte hij hierover een reclamespot voor een verzekeringsmaatschappij op het nummer Daddy Cool .