Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Bobby Farell stierf ongelukkig'

3 januari 2011, 12.10 uur · Aangepast 3 januari 2011, 14.02 uur

Boney M-zanger Bobby Farrell was op het moment van zijn overlijden niet gelukkig. "Hij stierf ongelukkig. Ons onrecht is nooit rechtgezet", zegt Boney M-zangeres Liz Mitchell tegenover De Telegraaf.

"Hij werd afgeschilderd als een raar dansend mannetje, die genoot van de aandacht en er voldoening in schepte de boel te belazeren", zegt Mitchell. Ook van de opbrengst van de hits ontvingen de leden niets.

De groep Boney M scoorde in de jaren zeventig een groot aantal hits. Later bleek dat deze waren ingezongen door producer Frank Farian en dat Farrell enkel playbackte.

Boney M was voor het overlijden van Farrell nog uit op eerherstel middels een reünietournee. "Die zal er nu niet komen", zegt Mitchell.

"Mijn grootste verdriet is dat hij niet heeft mogen meemaken dat wij als groep serieus worden genomen. Die kans hadden we gehad tijdens een reünietournee. Maar het heeft niet zo mogen zijn."

Zondag werd bekend dat het lichaam van de overleden zanger maandag naar Nederland wordt gevlogen. Farell overleed op 30 december in een hotel in Sint Petersburg. Hartfalen bleek de doodsoorzaak.