Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE TCA: "We zijn gehackt"

4 januari 2011, 13.10 uur · Aangepast 13 december 2011, 12.33 uur

Taxicentrale TCA zegt slachtoffer te zijn van een hacker.

GeenStijl ontdekte dinsdagmorgen dat op de site van TCA een groot aantal ingevulde webformulieren online stond. Het ging onder meer om klachten en sollicitaties. Ook de namen, e-mailadressen en telefoonnummers van klagende klanten waren te zien. TCA heeft de formulieren inmiddels weggehaald, maar via onder meer Dumpert zijn de gevoelige gegevens nog te zien.

Volgens de taxicentrale was de site gehackt. Een woordvoerder van TCA liet AT5 eerder weten dat de taxicentrale het lek pas vanochtend ontdekte, nadat een journalist van Radio 2 het op GeenStijl had gelezen en belde om een reactie. "We zijn hier absoluut niet blij mee. Onze webbeheerder is aan het uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren." Hoe lang de gegevens op de site hebben gestaan, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

De klachten die waren te lezen liegen er niet om. Zo schrijft iemand: "Gisternacht zijn mijn kinderen in een TCA taxi door een Marokkaanse chauffeur met een mes bedreigd."

TCA zegt dat niet alle openbaar geworden klachten ook daadwerkelijk over TCA-chauffeurs gaan. De man die met een mes dreigde, zou niet voor de centrale hebben gereden.