Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inbreker overleden na val van balkon

14 januari 2011, 22.04 uur · Aangepast 17 januari 2011, 10.46 uur

De inbreker die vrijdagavond van drie hoog naar beneden viel nadat hij op de vlucht was geslagen voor de politie is in het ziekenhuis overleden.

Een melder zag dat er werd ingebroken in de woning waar hij op paste. Agenten gingen daarop met de melder naar binnen en overliepen daar twee mannen die vermoedelijk aan het inbreken waren. Er ontstond een worsteling met een van de inbrekers, een 18-jarige jongen, die uiteindelijk kon worden aangehouden.

De andere inbreker was er inmiddels vandoor en bleek via het balkon naar buiten te zijn gegaan. Vanaf dat balkon is de 19-jarige man vervolgens naar beneden gevallen, wellicht in een poging via een ander balkon te ontkomen.

De man raakte bij de val zwaargewond. Een medisch traumateam werd ingeschakeld om het ambulancepersoneel bij te staan. De inbreker overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag aan zijn verwondingen. De Rijksrecherche is gestart met een onderzoek naar de toedracht en omstandigheden.

Omdat het vroeg in de avond gebeurde, maakten veel bewoners iets van de commotie mee. Zo ook een onderbuurman, die blind is en door het vele kabaal wordt opgeschrikt. In de video doet hij zijn verhaal.