Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Babel naar Hoffenheim om transfer af te ronden

18 januari 2011, 20.24 uur

De Duitse club Hoffenheim wil zich versterken met Ryan Babel. De Nederlandse international van Liverpool verblijft deze week in de Duitse stad om persoonlijk tot een akkoord te komen.

Zijn Engelse club heeft met Hoffenheim al overeenstemming bereikt over de afkoopsom. Dat meldde Liverpool dinsdagavond op de website.

Door het vertrek van Demba Ba en de blessure van Chinedu Obasi was Hoffenheim aanvallend in de problemen gekomen. ,,Een noodsituatie. Babel was een van onze gewenste kandidaten van wie manager Ernst Tanner het meest overtuigd was'', liet clubeigenaar Dietmar Hopp weten.

Volgens Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel, is de transfer nog niet rond. Volgens zijn manager staat de oud-Ajacied bij diverse clubs in de belangstelling.

De 24-jarige spits verhuisde in 2007 voor een bedrag van 11 miljoen euro van Ajax naar Liverpool. Bij de Engelse club kon hij geen vaste waarde worden en blijven. Dit seizoen was hij bij de Reds pas één keer basisspeler in de Premier League.

Babel kreeg maandag een boete van de Engelse federatie van 11.000 euro wegens onbehoorlijk gedrag. Hij had scheidsrechter Howard Webb op zijn twittersite afgebeeld in een shirt van Manchester United wegens vermeende partijdigheid. Een jaar eerder kreeg Babel van Liverpool ook al een boete voor een bericht op Twitter waarin hij zijn ongenoegen uitte over zijn reserverol.