Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Eidur Gudjohnsen wil naar Ajax'

25 januari 2011, 11.37 uur · Aangepast 25 januari 2011, 14.15 uur

Eidur Gudjohnsen wil niets liever dan zijn loopbaan bij Ajax voortzeten. "Ik kon grote contracten tekenen in Amerika en Doebai, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar Amsterdam", aldus de IJslander tegen De Telegraaf.

De 32-jarige spits denkt nog van waarde te kunnen zijn voor de Amsterdammers. "Ik ben wel 32, maar altijd heel zuinig op mijn lichaam geweest. Ik voel me topfit en hoop de club met mijn ervaring en kwaliteiten te kunnen helpen." Bovendien spreekt Gudjohnsen een aardig mondje Nederlands, omdat hij in de jaren '90 een aantal seizoenen in Eindhoven actief was.

Ajax hoeft volgens hem niet diep in de buidel te tasten. "Omdat mijn contract aan het einde van het seizoen afloopt, mag ik nu al gratis weg bij Stoke City. Daarnaast ben ik bereid met veel minder genoegen te nemen”, aldus de 63-voudig IJslands international.

Frank de Boer liet vorige week al weten de komst van Gudjohnsen wel te zien zitten. De IJslander zou samen met onder meer Bas Dost van Heerenveen op een lijstje van de Ajax-trainer staan.