Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Wethouder: "Kan HvA niet dwingen"

3 februari 2011, 19.23 uur · Aangepast 4 februari 2011, 09.09 uur

Intergratie-wethouder Andrée van Es keurt de keuze van de HvA om docenten toe te staan geen hand aan vrouwen te geven, ten zeerste af. Tegelijkertijd zegt ze geen enkel middel te hebben om de hogeschool te verplichten de docent aan te pakken.

De leraar bedrijfseconomie die weigert vrouwen de hand te schudden, had volgens Van Es bij de gemeente zeker niet op zoveel begrip hoeven rekenen. De wethouder kan de directie van de HvA echter niet dwingen om een ander besluit te nemen. 'Wij zijn ons er goed van bewust dat de er niks in de wet is vastgelegd, dus de hogeschool heeft het recht om voor een richting te kiezen waar wij het niet mee eens zijn', aldus de wethouder.

Toch weigert van Es zich hier bij neer te leggen en zal ze de afkeuring van het stadsbestuur over de handenschud-kwestie zo snel mogelijk overbrengen op de directie van de hogeschool.

De HvA wil nog niet officieel reageren op de uitspraken van de wethouder. Wel laat ze weten dat er de komende tijd een aantal debatten over dit onderwerp zullen plaatsvinden. Wannneer de wethouder contact op gaat nemen met de hogeschool kon ze donderdag nog niet zeggen.

Ook burgemeester Eberhard van der Laan vindt dat docenten gewoon handen moeten geven.