Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Rave in metro aangepast na bezorgd GVB

8 februari 2011, 13.36 uur · Aangepast 10 februari 2011, 09.58 uur

Het dj-collectief Infaders past een geplande raveparty zaterdag in de metro aan.

Dat gebeurt nadat het openbaarvervoerbedrijf GVB zijn zorgen had geuit over de gevolgen voor de veiligheid. Een van de leden van Infaders liet dat dinsdag weten.

Het dj-team had housefans via zijn Facebookpagina opgeroepen om zaterdagavond te verzamelen op Centraal Station en om kwart over negen in de metro naar Gein te stappen. Op Facebook hadden dinsdagmiddag al circa 1800 personen aangegeven naar het feest te komen. In een metrotreinstel passen er maar driehonderd.

Infaders zal nu zaterdagavond op een willekeurig ander metrostation opstappen. Als mensen via via horen in welke metro het feest aan de gang is, kunnen ze aanhaken. Hopelijk komen er zo niet te veel mensen. Het collectief belooft bovendien dat het feest stopt als de metro vol is.

Het Infaderslid zei ,,een beetje overweldigd’’ te zijn door de positieve reacties op Facebook. Volgens hem is het inderdaad niet verantwoord om het housefeest in de oorspronkelijke versie door te laten gaan.

Doel van de raveparty is overigens om te protesteren tegen de door het kabinet geplande bezuinigingen op het openbaar vervoer. Het GVB kon dinsdag nog niet reageren op de nieuwe plannen omdat het zelf nog geen contact heeft gehad met Infaders.

Ben je van plan om op zoek te gaan naar de raveparty en je tussen de house fans te begeven, of bevind je je ineens nietsvermoedend tussen een ravende metromenigte? Leg het vast en upload je foto's en filmpjes via AT5.nl.