Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dag van de Solidariteit druk bezocht

20 februari 2011, 18.54 uur

De Dag van de Solidariteit in Amsterdam is zondag druk bezocht. Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door Stop racisme en Uitsluiting en Rekening Retour, kwamen honderden betrokkenen bijeen voor workshops en lezingen.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is besloten op zaterdag 19 maart een antiracismedemonstratie te houden in Amsterdam. ,,De situatie in Egypte en het hele Midden-Oosten leeft enorm onder de bezoekers merken wij. Verder is er een groeiend gevoel van protest tegen het kabinet-Rutte, zo bleek vandaag'', aldus de woordvoerder.

De organisaties stellen dat het kabinet de rekening van de economische crisis presenteert aan groepen, die door de zware bezuinigingen hard worden getroffen. Het gaat daarbij onder andere om studenten, migranten en uitkeringsgerechtigden. Sprekers uit verschillende maatschappelijke organisaties maakten zondag hun standpunten duidelijk tijdens de bijeenkomst. Onder meer AbvaKabo, Milieudefensie, Defense for Children, Komitee Marokkaanse Arbeiders Amsterdam en de Bijstandsbond waren vertegenwoordigd in de hoofdstad.