Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Scout Van der Zee wint arbitragezaak van Ajax

24 februari 2011, 21.53 uur · Aangepast 28 februari 2011, 17.19 uur

Hoofdscout Hans van der Zee heeft de arbitragezaak tegen Ajax gewonnen. Dat meldde een woordvoerster van de KNVB donderdagavond.

Ajax wilde Van der Zee ontslaan, maar daar ging hij niet mee akkoord. Formeel gezien zouden de Amsterdammers de hoofdscout weer in dienst moeten nemen. Het lijkt waarschijnlijker dat beide partijen in gesprek gaan over een afhandeling van de zaak.

Van der Zee verhuisde in de zomer van 2007 van PSV naar Ajax, waar hij volgens de toenmalige leiding van de Amsterdamse club aanvankelijk niet altijd optimaal functioneerde. De inmiddels vertrokken trainer Martin Jol was echter zo tevreden over de scout dat hij hem afgelopen zomer een forse loonsverhoging gaf. Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, stelde Van der Zee afgelopen maand op non-actief omdat hij gebrekkig zou communiceren.

Ajax en Van der Zee bereikten geen overeenstemming over een vertrek van de hoofdscout. Daardoor stonden beide partijen vorige week lijnrecht tegenover elkaar voor de arbitragecommissie van de KNVB. De zitting trok veel aandacht van de media en eindigde in een ordinair partijtje moddergooien. Van den Boog ontbrak op de zitting omdat hij en zijn gezin zich bedreigd voelden.

Uiteindelijk lekte donderdag een klein uur voor de wedstrijd tussen Ajax en Anderlecht in de Europa League uit dat Van der Zee de arbitragezaak heeft gewonnen. De KNVB wil de uitspraak pas vrijdag volledig toelichten.