Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ajax moet door met hoofdscout Van der Zee

25 februari 2011, 20.51 uur

Ajax heeft de arbitragezaak die het tegen hoofdscout Hans van der Zee had aangespannen verloren. En dat betekent dat Van der Zee gewoon in dienst blijft als hoofdscout.

Vorige week woensdag troffen Ajax en Hans van der Zee elkaar bij de arbitragecommissie van de KNVB  in Zeist. De raadsman van Ajax, Ferdinand Grapperhaus verweet van der Zee het volgende.
Dat was voor Ajax reden om het contract van de hoofdscout te ontbinden. Maar de arbitragecommissie was het daar niet mee eens. Er is te weinig bewijs om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. En dus blijft het contract van van der Zee geldig.

Frank de Boer heeft als hoofdtrainer van Ajax direct te maken met hoofdscout Hans van der Zee. Volgens de trainer -die zich achter de directie schaart- is een hernieuwde samenwerking met Van der Zee niet aan de orde.

Ajax kan in ieder geval niet in beroep gaan tegen de uitspraak want die is bindend. Ajax moet van der Zee weer in genade aannemen of een flinke zakgeld geven om het contract voor onbepaalde tijd af te kopen.