Ajax

NL
V

Mounir el Hamdaoui per direct uit selectie gezet

4 maart 2011, 13.48 uur · Aangepast 7 maart 2011, 12.31 uur

Frank de Boer heeft Mounir El Hamdaoui per direct uit de selectie gezet.

De beslissing volgt op een incident in de kleedkamer donderdagavond in de rust van het bekerduel tegen RKC. Wat er precies is gebeurd, wilde De Boer niet zeggen, maar het was volgens hem ontoelaatbaar.

El Hamdaoui moet zich maandag melden bij Jong Ajax. "De sleutel ligt nu bij hem als hij nog verder wil", aldus De Boer, die aangaf dat niemand groter is dan Ajax. "Ik ook niet. Maar wie niet mee wil in het gestarte proces, valt af." De twee hebben vrijdagmiddag nog wel een gesprek gehad.

Direct na het duel uitte De Boer al openlijk kritiek op het spel van zijn spits, die hij in de rust wisselde. "Hij leed veel balverlies en zag Lorenzo Ebecilio een keer over het hoofd", zo lichtte hij toe.

El Hamdaoui botste begin december al eerder met De Boer toen hij buiten de basisformatie voor het duel in de Champions League met AC Milan werd gelaten. De spits was naar eigen zeggen zo teleurgesteld dat hij pas begin januari bij Ajax terugkeerde. Trainer en aanvaller hervatten na een gesprek de samenwerking, maar een groot deel van het Amsterdamse publiek bleek niet vergevingsgezind.