Start van hoofdcontent

Stad

nl

Marcouch: Kamervragen over bedreigen Asri

12 maart 2011, 15.59 uur · Aangepast 13 maart 2011, 15.28 uur

PvdA Kamerlid Ahmed Marcouch gaat Kamervragen stellen naar aanleiding van de bedreigingen richting jongerenorganisatie Asri.

Twee medewerkers voelen zich zo bedreigd, dat ze geen aangifte durven te doen. De afgelopen dagen zijn er meer dan 500 haatmails binnengekomen, nadat bekend werd dat de jongerenorganisatie via een campagneposter een link legde tussen het huidige kabinet en de Tweede Wereldoorlog.

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen werd deze poster (zie foto) onder jongeren uitgedeeld om ze te stimuleren naar de stembus te gaan. De oproep was om niet op het huidige kabinet te stemmen, want dat zou een a-sociale, barbaarse club zijn. Ook was het jaartal 1939 te lezen, een verwijzing naar het nazi-regime.

Het feit dat er geen aangifte gedaan wordt van de bedreigingen is voor kamerlid en oud-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch reden om kamervragen te stellen.
Hij wil de minister vragen om het Openbaar Ministerie in te schakelen om zelf dit te onderzoeken.

Een woordvoerder van Asri vertelt AT5 anoniem wat de bedreigingen inhouden en wat Asri nu gaat doen. Voor de jongerenorganisatie is er sinds de bedreigingen veel veranderd. De twee bedreigde medewerkers komen hoogstwaarschijnlijk niet meer terug en andere vrijwilligers binnen de organisatie hebben een time-out nodig. Asri heeft maandag een gesprek met de politie om te kijken of zij als organisatie aangifte kunnen doen.