Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Blind onbetrouwbaar en een mislukking'

30 maart 2011, 22.57 uur · Aangepast 18 november 2011, 11.22 uur

Johan Cruijff was in zijn gesprekken met Ajax ongemeen hard over assistent-trainer Danny Blind en hoofd jeugdopleidingen Jan Olde Riekerink.

Dat bleek woensdagavond uit de verklaring van aftredend voorzitter Uri Cornonel. Die las enkele citaten voor uit de gesprekken die de Ajax-directie de afgelopen tijd voerde met Cruijff.

De legendarische nummer 14 noemde Blind daarin niet recht door zee en niet te vertrouwen. "Hij heeft geen één functie naar tevredenheid uitgevoerd. Hij heeft compleet gefaald." Ook hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink mocht geen vinger in de pap hebben. "Hij doet niet wat ik wil. Bied hem Ajax Cape Town aan'', zo citeerde Coronel. "Ook zes jeugdtrainers moesten meteen weg.''

Coronel: "Zo werk het natuurlijk niet. De directie gaat over zulke dingen. Maar Johan liet ons geen keus, Het was voor ons slikken of wegwezen. Anders zou het een hele grote vechtpartij worden. Waar we godsnaam de moed vandaan haalden om een mening te hebben. Als we Van den Boog zouden steunen zouden we allemaal kapot gaan. Dat is onfatsoenlijk en onbehoorlijk. Geen enkele bestuurder kan daarin meegaan. We blijven de directie steunen, totdat ze passende opvolgers hebben gevolgen. Als die willen wat Cruijff wil, dan wordt het ook moeilijk voor de directie. Maar zo lang wij er nog zijn, steunen we de directie.''

Opmerkelijk genoeg sprak Frank de Boer eerder vandaag tegen AT5 nog zijn waardering en grote bewondering uit voor Danny Blind. "Als er één iemand is met een Ajax-hart, dan is hij het. Het zou me verbazen als hij weg zou moeten", aldus de Ajax-trainer.