Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Rik van den Boog vertrekt bij Ajax

17 april 2011, 21.31 uur · Aangepast 18 november 2011, 10.40 uur

Algemeen directeur Rik van den Boog vertrekt bij Ajax.

Dat heeft Ajax zondagavond bekend gemaakt.

Van den Boog blijft formeel tot 1 juni 2011 werkzaam bij Ajax. Hij zal de komende weken de lopende zaken afronden en zijn taken overdragen. De Raad van Commissarissen heeft besloten dat twee leden van de RvC, Joop Krant en Frank Eijken, de directieleden van Ajax  zullen bijstaan in de hoedanigheid van gedelegeerd commissaris.

Van den Boog: ,,Alle ontwikkelingen rondom het rapport van de technische klankbordgroep hebben een enorme impact op onze mensen en de organisatie, maar ook op mij persoonlijk. Het maakt het voor mij als eindverantwoordelijke onmogelijk om belangrijke beslissingen te nemen die over de komende jaren gaan. Hierdoor kan ik mijn functie niet meer naar behoren uitoefenen." 

Van den Boog startte op 1 januari 2009 als algemeen directeur bij de bekerfinalist. Daarvoor bekleedde hij onder meer directieposities bij Rank Xerox, Orange en Vodafone Libertel en was hij actief als investeerder bij diverse bedrijven. Van den Boog voetbalde in zijn jeugd bij Ajax, waar hij de hele opleiding doorliep.