Vijf arrestaties bij vechtpartij Vondelpark

0
Whatsapp

112

Vijf arrestaties bij vechtpartij Vondelpark

22 april 2011, 23.06 uur · Aangepast 25 april 2011, 16.33 uur

De politie heeft vrijdagavond het Vondelpark deels ontruimd nadat een groep jongeren bezoekers lastig vielen en zich tegen de politie keerden.

Vanwege het warme weer was het de hele avond erg druk in het park. De politie kreeg rond 22:15 uur meerdere meldingen vanuit verschillende locaties in het park van bezoekers die werden lastig gevallen. Een van die meldingen ging over een groep jongeren, die zich fors misdroegen tegen bezoekers. De politie ging erop af en wilde iemand van de groep aanhouden. Daarop keerde de groep zich tegen de politie.

Er brak een grote vechtpartij uit waarbij ook flessen wijn naar de politie werden gegooid. Om de orde te herstellen werd een deel van het park ontruimd. De politie was massaal aanwezig. Agenten dirigeerden alle bezoekers het park uit via de uitgang aan de Amstelveenseweg.

In de consternatie raakte een politiepaard te water. Het dier werd door de brandweer uit het water gehaald. De politie verrichtte vijf aanhoudingen, 4 mannen en 1 vrouw. Zij zijn allen weer heengezonden.

Zie op Gespot een ingezonden video van een kijker die daar ter plaatse was.

Whatsapp