112

Gretta Duisenberg verstoort stilte

5 mei 2011, 00.09 uur · Aangepast 7 mei 2011, 11.43 uur

Gretta Duisenberg heeft woensdagavond enorme stennis geschopt in restaurant l'Entrecôte et les Dames in de Van Baerlestraat.

De pro-Palestijnse activiste wekte de woede van de rest van de gasten door tijdens de twee minuten stilte luidkeels te bellen. Toen de eigenaresse haar na afloop vroeg het restaurant te verlaten, weigerde Duisenberg dat en schold ze de aanwezigen uit voor zionisten, aldus journalist Alexander Bakkes, die getuige was van het incident. Ook viel ze van haar stoel.

De politie heeft Duisenberg uiteindelijk uit het restaurant verwijderd. "Ze vond twee minuten stilte duidelijk niet nodig'', verklaart eigenaresse Wilmar te Winkel. Duisenberg is niet meer welkom in het restaurant.

Naar eigen zeggen is Duisenberg per ongeluk te vroeg gaan praten en dacht ze dat de twee minuten al voorbij waren. "Ik heb niet op mijn horloge gekeken, maar zag dat er mensen die voor de ceremonie waren opgestaan, gingen zitten. Ik zei toen dat ik het fantastisch vond dat iemand dit had aangegeven om het zo te doen.'' Duisenberg sprak woensdagavond van een "schande. Ik ben niet welkom, terwijl ik niets doe''. Duisenberg wil aangifte doen.