Start van hoofdcontent

Stad

nl

Broers hebben niets met schietpartij te maken

7 mei 2011, 15.31 uur · Aangepast 9 mei 2011, 18.24 uur

De twee eigenaren van het autobedrijf in het Westelijk havengebied waar afgelopen woensdag een enorme schietpartij plaatsvond, blijken niets met die schietpartij te maken te hebben.

De broers zijn dan ook vrijdagavond vrijgelaten. Ze brachten op die woensdag twee partijen met elkaar in contact die een auto wilden kopen, maar die mannen kregen ruzie. Ze probeerden de boel nog te sussen, maar dat lukte niet meer. Een van de eigenaren van garagebedrijf Carline, Hakan Göküs, doet aan AT5 uitgebreid zijn verhaal, samen met zijn advocaat Richard Korver. Hij vertelt hoe zijn klanten al na tien minuten ruzie kregen en hij ze wegstuurde naar buiten. Hij heeft zelf de politie gebeld toen het uit de hand liep.

Göküs vindt zichzelf gewoon een kleine autohandelaar van goedkope tweedehands auto's. Omdat alle verdachten van Turkse komaf zijn, rees het vermoeden dat het om een conflict binnen de Turkse onderwereld ging. Maar Hakan zelf staat daar naar eigen zeggen buiten. "Als ik dit had geweten, had ik geen zaken met ze gedaan".

Het verhaal van Hakan Göküs wordt bevestigd door de beelden van de beveiligingscamera's die in de zaak hingen. Ook drie andere verdachten zijn inmiddels vrijgelaten, waarvan er nog één door het Openbaar Ministerie verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij. Twee andere mannen zitten nog vast.